arluc

Wat eet een Oceaniër zoal op een dag?    

 

 

Als avondeten meat pies   dit gerecht is gevuld met vlees en wordt vaak gegeten tijdens feestjes.

 

Hier is het recept.

1 halve kilo magere riblappen .
 40cl kippenbouillon.
1 stukje magere rookspek.
1 grote ui
snuf zout & peper
worchestersauce
een stukje boter
bladerdeeg
bloem
(normaal)bier
1 ei

en een braadpan, oven, snijplank, mes, pasteivormpjes, kwastje.

 

Voorbereiding

Snij het rundvlees in zéér kleine dobbelsteentjes, ca.1/2 cm .
Snij het rookspek in nóg kleinere stukjes( ca.2elheb je nodig)
Snipper de ui fijn.
Vet de pasteivormpjes in met wat boter en bestrooi met
wat bloem
Meng 2 el.bloem met 5el. bier tot een papje.
klop het ei los.

 

Bereidingswijze

Smelt wat boter in de braadpan en braad het rundvlees aan alle kanten bruin.
Voeg het spek en de ui toe en bak dit mee.
Voeg zout & peper toe. worchestersauce en de kippenbouillon.
Laat dit alles op laag vuur ongeveer 1 uur stoven.
Niet te vaak in de pan kijken want dan verdampt er te veel vocht.
Haal de pan van het vuur en voeg nu het bloem/bierpapje toe, roer alles goed door elkaar en laat nog 5 min door koken op het vuur om de bloem te garen.
Er is nu een mooie dikke saus ontstaan.
Leg nu in elk pasteivormpje een vel bladerdeeg zodat het over de rand hangt.
Vul de vormpjes met het vleesmengsel en bestrijk de randen met wat losgeklopt eigeel.
Dek de vormpjes af met een 2e velletje bladerdeeg en plak de overhangende randen vast met de deksel.
  als het pasteitje maar dicht komt.
 doe nu ook de bovenkant met eigeel.
Verwarm de oven voor op 160
Bak de pasteitjes in ca 1 uur
goudbruin en laat ze daarna nog 10 min.in de afkoelende oven staan.
Haal de pasteitjes uit de vormpjes en plaats ze op een bord.


 

Als drinken Milkshake.  Je zou niet denken dat een milkshake uit Oceanië komt maar toch is het daar wel echt een klassieker.

 

Hier is het recept.

2 Bolletjes vanille ijs en 175 ml melk en een mixer

Doe  alles in de mixer  en mix het goed door elkaar en voeg er bepaalde smaken ijs aan toe om de smaak te veranderen.

 

 

Als tussendoortje Tim tam.   Dit koekje is een wel bekend tussendoortje en heeft zelfs een eigen traditie gemaakt. De Tim tam slam;  het is de bedoeling dat je aan de boven en onderkant een gat bijt en de Tim tam als rietje gebruikt.

Deze koekjes zijn in de winkel te koop.

 

 

Als ontbijt of lunch

Vegemite op brood.

Vegemite is een smeersel voor op brood gemaakt uit gist (oftewel de goede schimmels). Vegemite smaakt naar umami dat is de hartige smaak die kaas en biefstuk ook hebben. Misschien kent u Marmite het broertje van Vegemite wel.

Maak jouw eigen website met JouwWeb